Florin Munteanu

munteanu

Presedinte fondator al Centrul pentru Studii Complexe – centru UNESCO, principal promotor al paradigmei Complexitatii in Romania. Initiator al programelor de cercetare desfasurate sub genericul NEXUS (proiecte deschise) si coodonator al unor proiecte de cercetare fundamentala si aplicativa din cadrul programelor nationale si internationale de cercetare precum: studiul complex al zonei geodinamice Vrancea – Romania si Reunion – Oceanul Indian, tehnologii neconventionale (proiectarea si realizarea de echipamente in domeniul deformarii plastice a metalelor prin impuls magnetic, taierii cu laser a materialelor, controlul magnetic al arcului electric la sudare cu plasma etc.).

Membru corespondent al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, Secretar Stiintific al sectiei de stiinte geonomice. Profesor Asociat in cadrul Facultatii de Stiinte Aplicate a Universitatii “Politehnica”- Bucuresti. Cercetator stiintific in cadrul Institutului de geodinamica „Sabba S. Stefanescu” al Academiei Romane, Secretar stiintific al Catedrei de Geodinamica -Unesco Romania. Membru al unui numar insemnat de Asociatii si Fundatii nationale si internationale.

Fondator al firmei ASTECH solution (www.astech.ro) ce valorifica economic conceptul de Laborator Personal creat in 1987. Proiectantul produselor sub marca inregistrata CONNECTUS ca ansamblu hard/soft si servicii destinat dezvoltarii personale prin descoperire si comunicare in retea.

Fondator al programului de formare a tinerilor pentru o cariera stiintifica in domeniul complexitatii, program ce presupune armonizarea intre inteligenta emotionala si inteligenta rationala. Reteaua NEXUS-T (1) initiata la nivel national cuprinde universitati, licee si scoli generale deopotriva, in vederea asigurarii continuitatii procesului educational, proces completat cu un program special de initiere, necesar dezvoltarii intuitiei si abilitatilor de integrare transdisciplinara a informatiei preluate din mediul inconjurator.

Autor al unui numar insemnat de articole stiintifice publicate in reviste de specialitate in tara si strainatate, al unor serii de articole in reviste de popularizare a stiintei si cotidiene precum Curentul, Jurnal de Bucuresti, al cartii “Seminte pentru alta lume” editura Nemira

Domenii de competenta: Consultanta si mentorat in domeniul pregatirii resursei umane pentru o economie bazata pe cunoastere (mind building). Proiectarea si realizarea cadrului tehnic si conceptual pentru transferul de cunostiinte si formarea de abilitati specifice lucrului in echipe interdisciplinare, capabile sa opereze eficient intr-o economie “turbulenta”. Coordonarea activitatiilor pentru dezvoltare personala continua prin tehnici specifice unui invatamant continuu.

Vezi toate videourile cu "Florin Munteanu"