Florentin Banu

florentin-banu

Florentin Banu, fost campion roman de badminton, este autorul a doua mari afaceri de succes pe piata romaneasca: S.C. Joe I.B.C S.R.L. (afacere incununata de succesul cu care s-a efectuat vanzarea societatii catre Nestle, producator mondial din industria alimentara) si lantul de supermarket-uri S.C. Artima R.I.C. (firma ce a fost vanduta concernului polonez PEF Investment, in luna martie a anului 2005, devenind ulterior lantul de supermarket-uri „Carrefour”).

Povestea lui este un exemplu extraordinar de initiativa, care a ajutat Timisoara sa ajunga acolo unde este astazi. In Viena, a lucrat ca antrenor de badminton, roofer, bucatar-pizza si sofer de taxi. Privind inapoi, Florentin Banu explica: “Am condus un taxi la Viena pentru aproape 3 ani. Am facut toate planurile mele de afaceri si calculele in taxi. Ori de cate ori am fost in asteptare de clienti, am planificat si visat … cu speranta ca odata se va intampla. Si am ajuns sa traiesc asta.”

Omul de afaceri timisorean se concentreaza, in prezent, pe sustinerea celor trei business-uri pe care le detine. Impreuna cu fratele sau, controleaza, prin intermediul grupului Banuinvest, trei afaceri – Banuconstruct (dezvoltarea si construirea de imobiliare in Timisoara), Banusport (un complex sportiv dezvoltat in Timisoara) si Interpart Production (afacere cu mase plastice si matrite, in special pentru industria auto).

Vezi toate videourile cu "Florentin Banu"