Andreea Roșca

andreea-rosca

Este absolventa a Academiei de Studii Economice, licentiata in Asigurari. Si-a inceput cariera in presa economica in 1992, la revista Capital. In cei 13 ani petrecuti alaturi de trustul Ringier la Capital a participat la numeroase proiecte ce au reprezentat premiere in presa romaneasca. De la coordonarea primului supliment de asigurari, pana la organizarea galelor de premiere Oskar Capital, a fost parte a unor initiative care au creat o referinta in mediul romanesc de afaceri.

Din anul 1999 a fost redactor sef al revistei Capital, in cea mai buna perioada a revistei, din punct de vedere al rezultatelor si proiectelor lansate. Seria “Top Capital” a debutat in anul 2002 cu prima editie a “300 cei mai bogati romani” si a continuat cu clasamentul femeilor de succes si cu “Top 100 companii pentru care sa lucrezi”.

In anul 2005 a parasit Grupul Ringier pentru a demara proiectul agentiei de stiri NewsIn in cadrul Grupului Realitatea. A condus proiectul in calitate director general de la lansare, in luna iulie 2006, pana in primavara anului 2007, cand s-a alaturat, din nou, industriei de media tiparite, ca director al publicatiilor de business in Grupul Realitatea.Catavencu.

In aceasta calitate, a coordonat cotidianul Business Standard si revista Money Express, dar si o serie de proiecte integrate, precum Guvernul Privat sau Antreprenor. In toamna anului 2009, Asociatia Mondiala a Ziarelor a desemnat aceste doua proiecte drept cele mai bune proiecte integrate la nivel global, distinctie ce a transformat Business Standard in singurul ziar romanesc premiat de respectiva organizatie.

A parasit Grupul Realitatea Catavencu in vara anului 2010, pentru o cariera de consultant independent.

Este absolventa a programului MBA al The Open University din Marea Britanie.

Vezi toate videourile cu "Andreea Roșca"